Το πιάτο που θα αγαπήσουν οι «κυνηγοί» της γεύσης ακούει στο όνομα Ταλιάτα «Tri-Tip» από μοσχάρι Black Angus μαγειρεμένο sous vide.

Το πιο πιθανό είναι να γνωρίζετε για το μοσχάρι Black Angus. Ας τονίσουμε τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του:

  • Το Black Angus είναι γνωστό ότι παράγει υψηλής ποιότητας μοσχαρίσιο κρέας και θεωρείται ως το καλύτερο στο κόσμο.
  • Πλούσιο σε κρεατίνη, πρωτεΐνες, βιταμίνη Β, σίδερο, φώσφορο, κ.α., βοηθάει στην ρύθμιση του αιματοκρίτη και της χοληστερίνης.
  • Κατάλληλο για μικρά παιδιά: Το μαύρο Angus προσφέρει βιολογικό και καθαρό από ορμόνες και αναβολικά κρέας, καθιστώντας το εξαιρετικά γευστικό και υγιεινό.
Ελιά και Κάπαρη

Τι είναι η μέθοδος σου βιντ; Έχει έρθει εδώ και μερικά χρόνια στην Ελλάδα και πλέον οι σεφ την υιοθετούν και την εφαρμόζουν τόσο σε κρέατα όσο και σε θαλασσινά και λαχανικά. Κλεισμένα αεροστεγώς και βυθισμένα σε ζεστό νερό για αρκετές ώρες, ακόμα και δύσκολα κρέατα σιγομαγειρεύονται και μελώνουν,  ενώ τα πάντα αποκτούν μοναδική υφή και γεύση.

Έπειτα, πρέπει το κρέας να περάσει από σχάρα για κάποια λεπτά, για να πάρει χρώμα εξωτερικά και να αποκτήσει την κρούστα και τη νοστιμάδα της περίφημης αντίδρασης Maillard. Εάν το πιάτο προορίζεται για well done, τότε περνάει και για λίγο από τον φούρνο.

Ειδικά το μοσχάρι Black Angus όταν μαγειρεύεται σου βιντ φτάνει σε άλλο επίπεδο απόλαυσης!

Ελιά και Κάπαρη

Το Tri-Tip είναι το μέρος του μοσχαριού από το οποίο παίρνουμε το κρέας. Στα ελληνικά αυτό το μέρος είναι γνωστό και σαν ουρά κυλότου και βρίσκεται στο πίσω μέρος του μοσχαριού, ψηλά και προς την ουρά. Θεωρείται πολύ γευστικό και τρυφερό κρέας με εξαιρετική γεύση.

Ταλιάτα ονομάζουμε τον τρόπο πλάγιας κοπής κάθετα το κρέας. Η Ταλιάτα κατάγεται από τη Φλωρεντία και έγινε παγκόσμια διάσημο.Το κρέας ταλιάτα σερβίρεται secondo, δηλαδή μετά το πρώτο πιάτο και γι’αυτό παραμένει απλό: σκέτο κρέας, χωρίς πολλά συνοδευτικά. Στην Ελιά και Κάπαρη σερβίρεται με πατάτες baby, λαχανικά σχάρας και σάλτσα μουστάρδας.

Ελιά και Κάπαρη

Σύντομα θα σας παρουσιάσουμε κι άλλα πιάτα από το μενού μας. Έως τότε σας περιμένουμε στη Φιλελλήνων 62, στο Φρούριο Λάρισας!